Bemutatkozás

A VII. Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A magyar mérnöktársadalom legnagyobb ünnepeként idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre Bánki Donát születésnapjához igazítva a Magyar Műszaki Értelmiség Napja. Ebben az évben a győri Széchenyi István Egyetem ad helyet 2013. június 12-én az ünnepi rendezvénynek.

A Magyar Műszaki Értelmiség Napjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban, hangsúlyozva, hogy Magyarország csak akkor állhat stabil fejlődési pályára, ha a műszaki és természettudományos képzés területén markáns fejlesztési programok indulnak, melynek következtében nő az e területen tevékenykedő szakemberek társadalmi megbecsülése, javul a szakmai megítélése, presztízse.

Az idei rendezvény, a járműiparra helyezve a hangsúlyt, az ágazatban elért eredmények és a magyarországi járműipar előtt álló perspektívák széles körben történő megismertetését tűzte ki célul, ezért a kiemelt célcsoportot a műszaki értelmiség, a mérnök társadalom, a szakmai szervezetek képviselői, a politikai döntéshozók és a jövő műszaki értelmiségét adó jelenlegi és leendő mérnökhallgatók alkotják.

A Magyar Műszaki Értelmiség Napja lehetőséget nyújt − a magyarországi tudományos élet, valamint a jármű és beszállító ipar csúcsvezetőinek részvételével − a járműipar és a magyar társadalom kölcsönhatásának és fejlődési perspektíváinak bemutatására. A program kiváló alkalmat kínál a magyar járműipar- és fejlesztés múltjának, jelenének és jövőjének egyidejű megismerésére, híres magyar mérnökök történelmi jelentőségű fejlesztéseitől kezdve, a járműipar mai szerepének tanulmányozásán át, a jövő kihívását jelentő felsőoktatás és ipar közötti együttműködés kérdéséig.

Élő közvetítés

A rendezvényt az interneten is nyomon követhetik az érdeklődök a http://sze-gyor.videotorium.hu/ oldalon!

Az élő közvetítés a esemény ideje alatt ITT érhető el!

Magyar Értelmiség Napja - 2013